2014 yılında Denizli Doğa Koleji’nden mezun olan Hazal Ertemur aynı yıl Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamıştır. Lisans eğitimini üç buçuk senede tamamlamış; 3.01 ortalama ile mezun olmuştur. Hukuk fakültesindeki eğitiminin yanında 2017 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İşletme lisans eğitimine başlamış; 2020 yılında 3.31 ortalama ile mezun olmuştur.
Aynı zamanda 2018 yılında başladığı Yaşar Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini bitirmiş olup Ceza Hukuku alanında “Ceza Hukuku’nda Alternatif Çözüm Yolu Olarak Uzlaştırma Kurumu” adlı tez çalışması 2021 yılında Seçkin Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İzmir Barosu’nda kayıtlı olarak staj eğitimine başlamıştır. İzmir Barosu stajyeri olarak başladığı kariyerine, Denizli Barosu’nda kayıtlı avukat olarak devam etmektedir.
Eğitim hayatı boyunca birçok eğitime katılmış olup son dönemde kişisel verilerin korunması hukuku, bilişim hukuku, start-up hukuku uzlaştırma ve iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimlere katılmıştır.
İngilizce bilen Hazal Ertemur, Fransızca eğitimine de devam etmektedir.