2014 yılında Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve 2018 yılında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden tam burslu olarak mezun olmuştur.

2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında İnsan Hakları Hukuku alanında tezli yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2020-2021 eğitim yılı bahar döneminde Justus-Liebig-Universität Gießen’de erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında bulunmuştur. Halen “Çocuk Haklarının Kapsamı ve Türk Anayasa Hukukundaki Yeri” başlıklı tezine ilişkin çalışmalarını sürdürmektedir.

2019 yılında İzmir Barosu bünyesinde zorunlu stajını tamamlamış olup 2021 yılından itibaren kaydolduğu Denizli Barosu bünyesinde mesleki faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca 2021 yılı itibariyle Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak atanmıştır.

Üniversite eğitimi boyunca çeşitli eğitimlere, gönüllü projelere ve dil kurslarına katılmış olup son dönemde kişisel verilerin korunması hukuku, bilişim hukuku, start-up hukuku, uzlaştırma ve iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimlere katılmıştır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Ebru Şen, Almanca eğitimine de devam etmektedir.